Marten Horjus vertelt steeds vaker verhalen


In 2023 is Marten actief als verhalenverteller op diverse fronten.

In januari vertelde Marten op vier zondagmiddagen “Sterke verhalen’ in de Bolder. Enorm leuk. Rond de open haard gezeten, met stoute liederen omlijst werd de lijfelijke liefde, de seks, bezongen, bewierookt en ontleed. Er werd gemoord, gegluurd en gevreeën. Er werden ezels en zeemeerminnen van stal gehaald. Kaneel en poep, niet sbleef gespaard. Eind 2023 komt er zeker een vervolg. Entree gratis!

Op 1 februari vertelde hij het verhaal ‘de poes van Job’ op de Blauwe Ster. Het is een persoonlijk verhaal van Job Vermeulen. Hij maakte als 9 jarige jongen de watersnoodramp in Zeeland mee. Zijn moeder en zijn broertje verloren daarbij het leven, maar de poes kwam plotseling het dorp weer inlopen.

In het kader van het feestjaar ‘Slag op de Zuiderzee’ vertelt hij, als admiraal Cornelis Dirksz. een spannend verhaal aan de kinderen van groep 7 en 8 van de basisscholen in Waterland.

Op de Gouwzeeschool gaat het paasverhaal over een gouden ei. Wat moet je er mee? Uitbroeden natuurlijk, dat geeft gouden kippen! Tenzij je heel erge honger hebt……

In de pijplijn zitten: prins Poemel op Koningsdag, een muzikale show over liefde(-verdriet) i.s.m. een pianist, ‘Tour de France’, een Frans programma met trio Fluvio uit Purmerend over Raymond Poulidor en over de liefde op een terras aan de Champs Elysees.

Klik op de afbeelding hieronder om diverse verhalen te horen!

Hieronder de het tweede verhaal: De ezelin van Kees (ook te vinden in het boek).

De zwangere pan, het mooiste verhaal dat ik ken!
De kroonprins moet voor nakomelingen zorgen!

Laat een reactie achter